OSI Karate

Vi er karategruppa i Oslostudentenes Idrettsklubb (OSI) Karategruppa trener Shito-Ryu, en stilart med elementer fra både Shuri-Te, Naha-Te og Tomari-Te. Shito-Ryu er en av «de 4 store stilartene» innen karate. Shito-Ryu har mange stilarter, så stilartens fulle navn er Tani-ha Shito-Ryu.

kofukan

Medlemmene våre er omtrent likt fordelt mellom gutter og jenter. Klubben drives av og for studenter, og blant oss er alt fra mosjonister til aktive konkurranseutøvere.

En viktig del av gruppa er det sosiale. Vi har egen festkomite, som i løpet av semesteret arrangeres nybegynnerfest, hyttetur, graderingsfest osv. Det hender også at vi tar en pub-tur for å slukke tørsten etter kveldstreningen, eller en felles frokost etter morgentreningen.

Husk derfor å melde deg på vår mailingliste og Facebook-gruppa for å være oppdatert på alt som skjer.

Shito-ryu

Karate har sine røtter på Okinawa, ei øy sør for Japan. I 1477 nektet offiserer å utføre kongens ordre. Kongen forbød dermed folk å bære sverd, og samlet inn alle våpen på øya. Som et resultat av dette, utviklet en gruppe stilarten «te» (okinawisk : hånd). Denne bygget på kampkunnskaper fra handel med andre asiatiske land, spesielt Kina, hvor kombinasjoner av slag,spark og pusteøvelser var utført av buddistmunker allerede noen hundreår e.kr.

Systemet utviklet seg, og i begynnelsen av det 19.århundre ble kampformen kjent som Shuri-Te, Tomari-Te og Naha-Te, etter tre byer på øya. De to førstenevnte stilene har raske, rette bevegelser, mens bevegelsene i den siste er myke og sirkulære. Dagens stilarter bygger på en eller flere av disse, og Shito-ryo består av både Naha-Te og Shuri-Te.
Grunnprinsipper

  • Ingen unødvendige bevegelser
  • Kroppen bak alle teknikker
  • Ingen unødvendig bruk av kraft